Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Γερμανικοί Financial Times: “Παπανδρέου : Ο άνθρωπός μας στην Αθήνα”

Το κατά πόσον ωφέλησε πολιτικά τον ίδιο ή αν και κατά πόσον το επιθυμούσε, μόνον ο ίδιος το ξέρει. Πάντως τα διθυραμβικά σχόλια των Γερμανικών Financial Times έρχονται σε μία στιγμή που κάθε άλλο παρά τυχαία είναι:
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των οικτρών για την οικονομία αποτελεσμάτων, αλλά και λίγο πριν ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις του φθινοπώρου και ενώ η οικονομία βρίσκεται στη χειρότερη ύφεση. Αίσθηση προκαλεί πάντως η αναφορά της εφημερίδας ότι “το 80% των πιστώσεων της Ελλάδας προέρχονται από το εξωτερικό επομένως οι Έλληνες θα ήταν σε καλύτερη θέση, εάν προχωρούσαν σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους και δεν έπαιρναν το ευρωπακέτο”!
Ειδικότερα η εφημερίδα σημειώνει : “Ο Παπανδρέου τηρεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο Eurogroup για να σώσει την Ελλάδα από την χρεοκοπία. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει περικοπές. Συγκεκριμένα ο απόγονος της δυναστείας Παπανδρέου και σοσιαλιστής Γιώργος Παπανδρέου τολμά και εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη. Η Ελλάδα έγινε ‘πεδίο δοκιμής’ για την Ευρώπη. Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμένει στην ‘επανενσωμάτωση’ της χώρας του στην οικονομική ευρωπαϊκή οικογένεια μέσω μιας σε βάθος εξυγίανσης. Εάν τα καταφέρουν οι Έλληνες, τότε η Ελλάδα θα είναι μια εντελώς διαφορετική χώρα. Επιπλέον η ΕΕ, η Άγκελα Μέρκελ και οι ομόλογοί της, θα πάρουν ένα μάθημα: η πολιτική μπορεί είναι μεγαλειώδης μόνον εάν οι εκπρόσωποί της τολμούν”. Διαβάστε τη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου