Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

7,68 δις $ για τηνεξαγορά της McAfee από την Intel !


Με το ποσό των 7,68 δις $ ανακοίνωσε η Intel ότι εξαγοράζει τη μεγάλη εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών McAfee -γνωστής από το αντι-ιικό λογισμικό της. 
Στην ανακοίνωσή της, η Intel επισημαίνει ότι η ασφάλεια παίζει σήμερα κρίσιμο ρόλο, καθώς ολοένα και περισσότερες συσκευές, από τα κινητά τηλέφωνα μέχρι τα αυτοκίνητα, συνδέονται στο Διαδίκτυο.
H συμφωνία εξαγοράς έχει ήδη εγκριθεί ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών, εκκρεμεί όμως η έγκριση από τους μετόχους της McAfee και από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.
Η Intel θα πληρώσει 48 δολάρια για κάθε μετοχή της McAfee, ποσό 60% υψηλότερο από την πραγματική τιμή της μετοχής την Τετάρτη. 
Η McAfee είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλειας υπολογιστών με κέρδη που ανήλθαν το 2009 στα 2 δισ. δολάρια.
«Στο παρελθόν, η ενεργειακή αποδοτικότητα και η συνδεσιμότητα όριζαν τις απαιτήσεις του computing» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Πολ Οτελίνι. «Κοιτάζοντας προς το μέλλον, η ασφάλεια θα αποτελέσει τον τρίτο πυλώνα στις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος» πρόσθεσε.
Η Intel εκτιμά ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε μικρή κάμψη των εσόδων το πρώτο έτος μετά την εξαγορά αλλά σε αύξηση τα επόμενα χρόνια. 
Τον Ιούλιο, η Intel ανέφερε ότι τα κέρδη της το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο ήταν τα υψηλότερα εδώ και μια δεκαετία, καθώς η αγορά ημιαγωγών έχει πλέον ανακάμψει και τα νέα εργοστάσιά της περιορίζουν το κόστος παραγωγής.
Με πληροφορίες από: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου