Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ

Με κοινό στόχο την ασφάλεια και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, οι δύο ηγέτες ολοκλήρωσαν  τις κοινές δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους. Η επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα, η πρώτη Ισραηλινού Ηγέτη, σηματοδοτεί την επισφράγιση σημαντικών εξελίξεων για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο Κρατών. 
Στις δηλώσεις του ο Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι δρομολογούνται πρωτοβουλίες συνεργασίας σε επενδυτικές πρωτοβουλίες σε τεχνολογίες αιχμής, στον τομέα των ΑΠΕ, αλλά και σε ζητήματα συνεργασίας και ασφαλείας. Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να συμβάλλει σε ζωτικής σημασίας ζητήματα, όπως είναι η ασφάλεια και η ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
Από την πλευρά του ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η πρώτη αυτή επίσκεψη αποτελεί το επιστέγασμα της φιλίας των δύο λαών, που έχουν μεγάλη ιστορία. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στο οικονομικό επίεπδο και ειδικότερα στις τεχνολογίες αιχμής, στις ΑΠΕ, στους υδάτινους πόρους, στις επενδύσεις και στον τουρισμό. Όπως ανέφερε  χαρακτηριστικά “υπάρχουν δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης”, αλλά και δυνατότητες συνεργασίας σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. 
Επίσης ανέφερε ότι είναι υπέρ της ειρήνης και της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή.     

Φωτό:EUROKINISSI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου