Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Στο χείλος της αβύσσου οικονομία και νοικοκυριά.

Αμετανόητη παραμένει στην οικονομική της πολιτική η κυβέρνηση την ώρα που επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, νέοι επστήμονες, νέοι επιχειρηματίες και γενικότερα ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, παρατηρεί και διαπιστώνει καθημερινά ότι όχι μόνο δεν βελτιώνεται η οικονοική της κατάσταση, αλλά οι ανεξήγητες και υπερβολλικές αυξήσεις σε όλα τα βασικά είδη έχουν μειώσει δραματικά την αγοραστική δύναμη της, καθώς και το εισόδημα που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει. Ταυτόχρονα τα έσοδα του Κράτους κυριολεκτικά βρίσκονται στο ναδίρ, ωθώντας προς αυτή την κατεύθυνση και την οικονομία της χώρας, που σε αντίθεση με τα προεκλογικά λεγόμενα, ακόμη να επανεκινηθεί. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι κριτές των όσων καθημερινά συμβαίνουν. 
1.Η αύξηση του ΦΠΑ κατά 4 ολόκληρες μονάδες αντί να δώσει 1,5 δισ. επιπλέον έσοδα, απέφερε μόνο 240 εκατ. ευρώ. 
2.Στα καύσιμα έχουν εισπραχθεί 480 εκατ. ευρώ αντί του 1,5 δισ. ευρώ που στόχευε η κυβέρνηση με αυξήσεις που έφτασαν στο 60% του Ε.Φ.Κ., ενώ 3.έχει μειωθεί η κατανάλωση κατά 15%. 
  1. Ανάλογη εικόνα υπάρχει στα τσιγάρα και στα ποτά με εισπράξεις 250 εκατ. ευρώ, αντί για 1,2 δισ. ευρώ. 
  2. Ανάλογη πτώση υπάρχει και στην κατανάλωση ποτών και τσιγάρων.
Συνολικά δηλαδή από τα 4,2 δισ. ευρώ που περίμενε να εισπράξει η κυβέρνηση με την εγκληματική αύξηση των φόρων, τελικά κατάφερε να εισπράξει μόνο 970 εκατ. ευρώ.Διαβάστε τη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου