Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

42 εκ. $ πρόστιμο στην πρώην Blackwater και νυν Xe


42 εκατ. δολαρία για την παραβίαση περιορισμών στις εξαγωγές που ισχύουν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, συμφώνησε να καταβάλει ως πρόστιμο η ιδιωτική εταιρία ασφάλειας Xe, γνωστή ως πρότινος με την ονομασία Blackwater Worldwide.
Η Μπλάκγουοτερ, που άλλαξε όνομα σε Ζι, είναι διαβόητη αφότου στελέχη της που φρουρούσαν μια οχηματοπομπή στο Ιράκ άνοιξαν πυρ σε μια πολυσύχναστη πλατεία της Βαγδάτης το Σεπτέμβριο του 2007, σκοτώνοντας 17 άμαχους. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για εκατοντάδες παραβιάσεις, περιλαμβανομένων της εξαγωγής όπλων που δεν επιτρέπονται στο Αφγανιστάν και την παροχή εκπαίδευσης ελεύθερων σκοπευτών σε αστυνομικούς στην Ταϊβάν, έγραψαν οι Τάιμς, επικαλούμενες πηγές της εταιρίας και της κυβέρνησης του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα που είναι σε θέση να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.
Ο διακανονισμός, ο οποίος δεν ανακοινώθηκε επίσημα, υπήρξε προϊόν μακροσκελών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στη Ζι και νομικούς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Χάρη σε αυτόν, η εταιρία θα αποφύγει ποινική δίωξη, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Διαβάστε τη συνέχεια

Με πληροφορίες από :POLITICSNEW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου