Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΔΝΤ : Χώρα υπό πτώχευση οι ΗΠΑ!

Ένα συγκλονιστικό άρθρο του Laurence Kotlikoff, Καθηγητή Οικονομικών του Boston University, στο Bloomberg φέρνει τα πάνω κάτω για όσα θεωρούν οι υπερασπιστές του 4ου δρόμου στην Ελλάδα. Χώρα υπό πτώχευση θεωρεί τις ΗΠΑ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης τονίζοντας, ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος πτώχευσης των ΗΠΑ με συνέπεις καταστροφικές για τους πολίτες και το παγκόσμιο σύστημα.
Ακολουθεί αναλυτικά το άρθρο του καθηγητού στο Bloomberg.
“Ας δούμε την αλήθεια κατάματα. Οι ΗΠA έχουν πτωχεύσει και ούτε η αύξηση των φόρων ούτε η μείωση των δαπανών μπορεί να βοηθήσει. Μπορούμε όμως να αναδιαρθρώσουμε ριζικά το φορολογικό, το συνταξιοδοτικό, το σύστημα Υγείας και το χρηματοπιστωτικό, αναζωογονώντας παράλληλα την οικονομία μας. Στη νέα, ετήσια έκθεση του ΔΝΤ για την αμερικανική οικονομία, το Ταμείο χαιρετίζει τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών.
Εάν διαβάσει όμως κάποιος προσεκτικά το κείμενο, ανακαλύπτει ότι το Ταμείο θεωρεί τις ΗΠΑ χώρα υπό πτώχευση: «Για να κλείσει η δημοσιονομική μαύρη τρύπα απαιτείται διαρκής, ετήσια αναπροσαρμογή ίση με το 14% του αμερικανικού ΑΕΠ». Διαβάστε τη συνέχεια

Πηγή: POLITICSNEW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου