Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Π. Γερουλάνος : Καιρός να δούμε πέρα από το Μνημόνιο»


Με μία προσεκτική αλλά και στοχευμένη συνέντευξή του στη Real News ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος λέει αυτό που έπρεπε να έχουν ήδη πει και πράξει οι κυβερνώντες. Ειδικά οι του οικονομικού επιτελείου. Δίνοντας λοιπόν το έναυσμα, τονίζει ότι “είναι καιρός να δούμε πέρα από το Μνημόνιο”. Λέει δηλαδή το αυτονόητο, που την περίοδο της μιζέριας και της απογοήτευσης, δεν τόλμισε κανείς από τους υπουργούς να πει, προτιμώντας την ασφάλεια της...σιωπής. Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον έχουν δύο απαντήσεις του:
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν τη χώρα την κυβερνά η τρόικα, τόνισε ότι δεν είναι αλήθεια αυτό, επισημαίνοντας ότι «δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Μπορεί να είναι μια χρονιά στην οποία διορθώνουμε πολλά από τα κακώς κείμενα στην ελληνική κοινωνία, αλλά θα καταγραφεί ως μια χρονιά κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Με ό,τι συνεπάγεται αυτό».
Για τον Αντώνη Σαμαρά ανέφερε ότι θα χρειαστεί να πάρει πολύ γενναίες αποφάσεις «για την εξυγίανση της Νέας Δημοκρατίας, που είναι ένα κόμμα εθισμένο σε πρακτικές μιας Ελλάδας που έχει ξεπεραστεί» . Θα ήταν, όμως, λάθος του ΠΑΣΟΚ να υποτιμήσει τον αντίπαλο που έχει απέναντί του, πρόσθεσε.
Πηγή:GR-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου