Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Τα ευρωπαϊκά «Golden boys»

Όταν αυτοί που υποτίθεται εργάζονται για το καλό της Ευρώπης, μόλις λήξει η θητεία τους αναλαμβάνουν όχι μία αλλά πολλές ενασχολήσεις, τότε σίγουρα η προηγουμένη θητεία τους να μην είναι και τόσο “αθώα” και τόσο για το “καλό” της Ευρώπης. Όταν λοιπόν ο Γκίντερ Φερχόιγκεν, ο πρώην επίτροπος για τη Διεύρυνση που διαπραγματεύθηκε το Σχέδιο Ανάν και κατηγόρησε τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο ότι τον «πούλησε» στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία, είναι σήμερα, μεταξύ άλλων, και σύμβουλος της Ενωσης των Εμπορικών Επιμελητηρίων της... Τουρκίας. Σύμφωνα με κατάλογο της Κομισιόν, 7 από τους 12 πρώην επιτρόπους έχουν καταλάβει χρυσοφόρες θέσεις «συμβούλων» σε διάφορες ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Πρώτος μεταξύ όλων ο κ. Φερχόιγκεν που, εκτός από σύμβουλος των Τούρκων επιχειρηματιών και εμπόρων είναι και senior σύμβουλος (σ.σ.: περισσότερα χρήματα) στη Βασιλική Τράπεζα της Σκοτίας (Royal Bank of Scotland), είναι επίσης πολιτικός σύμβουλος της Γερμανικής Ενωσης Λαϊκών και Συνεταιριστικών Τραπεζών και τέλος, μέλος του διεθνούς συμβουλίου των συμβούλων της Fleischman Hillard International Communications (σ.σ.: γνωστοί μεγαλο-λομπίστες στις Βρυξέλλες).
Η Βουλγάρα Μεγκλένα Κούνεβα έχει γίνει, προφανώς, με το αζημίωτο, μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μεγαλύτερης Γαλλικής Τράπεζας, της BNP, και δεν της έχει δοθεί ακόμη η άδεια που έχει ζητήσει να εργασθεί και για το Ευρωπαϊκό Ιδρυμα για το Κλίμα.
Πηγή: POLITICSNEW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου