Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Ο έβδομος κύκλος της κολάσεως



Αν και προκαλεί εντύπωση η χρονική συγκυρία, αμέσως μετά δηλαδή την ανακοίνωση της Πολιτείας ότι οι Δικαστές και Εισαγγελείς θα απογράφονται όπως ορίζει η ιδιότητά τους, ο Λέανδρος Ρακιντζής “ξαναχτυπά”. Αυτή τη φορά στο στόχαστρό του η διαφθορά στη Δικαιοσύνη. 
Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατά την ακρόασή του είπε για διακριτή μεταχείριση επωνύμων από τη Δικαιοσύνη, ρωτώντας «έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται;». 
Με αφορμή αναφορές (τις επικαλέστηκε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης) της έκθεσής του για το 2009 περί «βραδύτητας απονομής της Δικαιοσύνης», «διακριτής μεταχείρισης των επωνύμων, οι οποίοι απαλλάσσονται με έκδοση βουλευμάτων» και «έκδοσης, καθημερινά, αποφάσεων που προκαλούν δυσμενή σχόλια ή απορίες», ο κ. Ρακιντζής ανέφερε ότι ο ίδιος υπήρξε 38 χρόνια δικαστής, επίσης ο πατέρας του και ο γιος του, και μπορεί να ξέρει «από μέσα πολλά πράγματα». 
«Υπάρχουν κάποιες αποφάσεις, τις οποίες δεν μπορώ να εξηγήσω παρόλη την πείρα μου»ανέφερε. «Έχετε δει κανέναν επώνυμο να δικάζεται από τη σωρεία των καταγγελιών;» απηύθυνε ερώτημα προς τα μέλη της Επιτροπής και συμπλήρωσε: «μόνο εξαιρέσεις υπάρχουν». Διαβάστε τη συνέχεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου