Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Αντιρατσιστικό ''όχι'' στην Αριζόνα των ΗΠΑ

Με χωριστές συγκεντρώσεις στην Αριζόνα απάντησαν οι πολίτες στο νόμο που ψήφισαν οι Ρεπουμπλικανοί για τη μετανάστευση τόσο οι υποστηρικτές όσο και οι επικριτές του νέου νόμου που υιοθέτησε η πολιτεία κατά των μεταναστών, τονίζοντας και τη βαθιά διαίρεση που υπάρχει γύρω από το θέμα της μετανάστευσης, εν όψει των εκλογών για το Κογκρέσο που θα διεξαχθούν το Νοέμβριο. Υποστηρικτές των δικαιωμάτων του πολίτη και συνδικαλιστές από όλες τις ΗΠΑ, κρατώντας πανώ που έγραφαν «Ομπάμα τήρησε την υπόσχεσή σου», συγκεντρώθηκαν στο Φοίνιξ της Αριζόνας για να διαμαρτυρηθούν για το νόμο, ο οποίος απαιτεί από την πολιτειακή και την τοπική αστυνομία να ερευνά όποιον υποψιάζεται ότι μπορεί να βρίσκεται λαθραία στη χώρα.
Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και θα δώσει στους αστυνομικούς την εξουσία να σταματούν και να ερευνούν ισπανόφωνους, οι οποίοι αποτελούν το ένα τρίτο του πληθυσμού της Αριζόνας, μόνο και μόνο λόγω της φυσικής εμφάνισής τους.
Υπήρξαν όμως και αρκετές χιλιάδες διαδηλωτών αντισυγκέντρωσης έξω από το Φοίνιξ που διαδήλωναν την υποστήριξή τους στο νέο νόμο, που υποστηρίζεται από την πλειονότητα των πολιτών στην Αριζόνα αλλά και σε εθνικό επίπεδο.
Ο νόμος, πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 29 Ιουλίου.


Με πληροφορίες από in.gr - ΑΠΕ

Φωτό: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου